Sibe Doosje

Amersfoort. 07-07-2017. Jacqueline Kaptein en Sibe Doosje. Fotografie t.b.v. Mixcom GezondNu/DeOntmoeting. Vincent Boon Photography © COPYRIGHT : VINCENT BOON 2017 © WWW.VINCENTBOON.NLSibe Doosje (1956) richtte het Humorlab op. Humor is voor hem een manier om speels, fris en creatief naar de wereld te kijken. Sibe, vader van twee kinderen (geboren in 2001 en 2004), promoveerde in 2010 op een proefschrift over humor en gezondheid. Hij deed ook onderzoek naar de biografie en persoonlijkheid van komieken, humor en autisme en naar het werk van Cliniclowns (klik hier voor belangrijke publicaties). Daarnaast is hij docent (positieve) psychologie bij de Universiteit Utrecht. In het Humorlab ontwikkelt en deelt Sibe kennis over humor, plezier en lachen (voor een overzicht van activiteiten zie portfolio). Sibe kan ook goed bijeenkomsten voorzitten. Hij zorgt dan dat iedereen zijn zegje kan doen binnen de gegeven tijd en combineert dat met een luchtige benadering van zware kost of in de weg zittende emoties. Sibe heeft dus ook gevoel voor humor. Gelukkig wel. Voor Sibe’s persoonlijke website, klik hier.

2 reacties op “Sibe Doosje

  1. Gisteren, vrijdag 09 maart 2018, ben ik samen met mijn vrouw bij de ouderdag van mijn dochter Ashley geweest die psychologie studeert aan de Universiteit Utrecht in de Uithof. U was daar ook en wij hebben ons meer dan kostelijk geamuseerd om uw uiteenzetting. Werkelijk prachtig hoe u humor in uw betoog de kans geeft. Den Haag zou nog veel van u kunnen leren, wat zou Nederland er dan anders uit gaan zien. Hartelijk dank voor uw geweldige inbreng en fijne dag veder, Maarten Oomen, liefhebber van het ‘medicijn’ humor

    1. Beste Maarten, bij het inzien van reacties op mijn website kwam ik die van jou tegen en ik heb er nooit op gereageerd. Ik werkte altijd met veel plezier mee aan de Ouderdag en reacties als die van jou zijn erg welkom. Een mooie dag nog! Met vriendelijke groet, Sibe Doosje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *